Kokos si můžeme kupovat různě zpracovaný, ale vždy se vyplatí dbát na jeho kvalitu. Zrovna u tohoto ořechu je to velmi znát a jeho výběr tak velmi ovlivní náš výtvor. Doporučujeme tedy zainvestovat a vybírat pouze ten v bio kvalitě. Rozdíl je razantní jak v chuti, tak vůni i konzistenci (nekvalitní bývá suchý). Samozřejmě bacha i na přidané cukry, tím není třeba například strouhaný kokos kazit.
Přinášíme vám naše doporučení a s ním tři rychlé tipy na jeho využití.
Kup si svůj třeba zde – goodie
Máte rádi kaše? Tuhle rychlou snídani vám může během vteřiny vyplepšit strouhaný kokos a žádná další dochucovadla netřeba. Nejlepší je, si vločky s kokosem namočit už večer (díky tomu i zachováte všechny nutriční hodnoty vloček). Jinak stačí vločky povařit nebo je zalít horkou vodou, smíchat s ovocem a dochutit touhle exotickou bombou.
Kokos se hodí nejen jako dochucovadlo, ale i na pečení nebo raw dobroty. Tenhle tip na skvělý kokosový dort máme od @paukolac, která nás svými výtvory zaujala a my vás na ní chceme odkázat >>> @paukolac – tady můžete recept celý vyzkoušet nebo si ho, pokud jste z Bratislavy, dokonce i objednat. Slečnu určitě sledujte, jsou tam samé dobroty! Vegan a varianty bez lepku. No nevypadá na fotce skvěle?
Mimo to, funguje vždy jako skvělá ozdoba a dokáže lecos zachránit.
Domácí rafaello jako zdravější verze, která netrvá dlouho. Zvlášť tady je kvalitní kokos potřeba i kvůli jeho lepivé fuknci. Základem jsou nějaké oříšky – kešu a mandle. Kokosový olej, kokosové mléko a hodně strouhaného kokosu. Vše rozmixovat do požadované hmoty a obalit.
tip – se sušenými meruňkami kokos chutná skvěle.